Den tillfälliga skattesänkningen upphör att gälla den 30 september i höst…

Bensin- och dieselpriset väntas gå upp i höst

Till hösten förmodas priset på bensin och diesel gå upp med cirka två kronor. Samtidigt upphör skattesänkningen som Riksdagen beslutade om i våras att gälla.

– Riksdagen har ju tagit ställning för att det är en tillfällig åtgärd, säger finansminister Mikael Damberg (S) till TT.

Det här betyder att i höst kan literpriset på bensin och diesel komma att gå upp med nästan två kronor, uppger TT. Samtidigt upphör den tillfälliga skattesänkning som Riksdagen beslutade om i våras – en skattesänkning som tillfälligt infördes för att lindra hushållens bränslekostnader.

Finansminister Mikael Damberg (S) (Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet)

– Det ser inte ut att bli någon förlängning av sänkningen, enligt finansminister Mikael Damberg (S). Riksdagen har inte haft några extra möten om saken under sommaren. Riksdagen har ju tagit ställning för att det är en tillfällig åtgärd, säger Mikael Damberg (S) till TT.

Skattesänkningen upphör 30 september

Skattesänkningen upphör att gälla den 30 september. Redan när beslutet togs var planen att skattesänkningen skulle löpa ut den sista september. Den tillfälliga skattesänkningen beräknas kosta staten cirka sex miljarder kronor i minskade skatteintäkter, enligt TT.

Enligt finansministern samlas inte Riksdagen igen förrän den 27 september, mer än två veckor efter valdagen.

Läs också: Bensinpriset åter under 20 kronor litern

You May Also Like