Barnet fördes i ambulans till Mälarsjukhuset för vård…

Barn föll ut från lägenhet i Eskilstuna – Vårdas på sjukhus

Strax efter lunchtid under söndagen larmades polis och räddningstjänst till stadsdelen Fröslunda i Eskilstuna – närmare bestämt till området Hästskobacken. Det med anledning av en allvarlig fallolycka.

Väl på plats kunde Polisen konstatera att det handlade om ett litet barn som fallit ut från en lägenhet i ett flerfamiljshus. Barnet fördes i ambulans till Mälarsjukhuset. Under tiden påbörjade Polisen avspärrning av ett område runt den aktuella fastigheten.

– Vi har under söndagseftermiddagen arbetat på olycksplatsen med dokumentation. I detta ingår bland annat att fotografera inne i lägenheten och att klarlägga vilka personer som fanns på plats vid olyckstillfället samt att förhöra dessa personer, berättar Polisens presstalesperson, Johnny Gustavsson.

En förundersökning är öppnad gällande grovt vållande till kroppsskada utan misstänkt person.

Vårdas på sjukhus

Barnet ska efter fallolyckan ha varit vid medvetande och fått specialistvård.

– Skadeläget undersöks alltså fortfarande och kommer inte att kommenteras mer i nuläget, säger Johnny Gustavsson.

För övrigt vill/kan Polisen inte berätta från vilken våning i flerfamiljshuset som barnet fallit från. Inte heller om det handlar om en balkong eller ett fönster. Polisen bekräftar dock att flera personer ska ha funnits i lägenheten vid själva olyckstillfället.

Johnny Gustavsson, Polisen.

You May Also Like