August Augustsson, talesperson för FT17A , understryker att han och kamraterna ser de nu vunna segrarna som inledningen till ett fortsatt beslutsamt motstånd mot existerande planer på nedskärningar och försämringar inom skolan.

August och hans klasskamrater på Fordonsprogrammet jublar: “Vi segrade!”

Fredagen den 9 mars gick eleverna i alla tre årskurs-ett-klasserna på Rekarnegymnasiets Fordonsprogram ut i en punktstrejk med kravet att uppsägningen av läraren Linus När, klassföreståndare för FT17A, skulle tas tillbaks. Och i fredags morse, exakt två veckor efter strejkaktionen, fick de beskedet att Linus blir kvar.

– Vi är naturligtvis överlyckliga, säger August Augustsson, talesperson för FT17A, till eFOLKET.

Klassen har tidigare stoppat försöket till uppsägning av sin mattelärare. Den gången räckte det med en namninsamling. Och tydliga verbala klargöranden. Enligt vad eFOLKET erfarit, bidrog också insatser från skolledningen, som när det kommer till kritan, av omsorg om elevernas situation inte delar det social-moderata kommunstyrets nedskärningsiver.

En bakgrund till det ändrade beslutet om Linus Närs anställning är också det mycket stora söktrycket till Fordonsprogrammet. Vilket nu i dagarna resulterat i beslut om ytterligare en klass i årskurs ett till hösten. Väntat för personalen på Fordonsprogrammet, men som beslutsfattarna i förvaltningen i sin vilda-västern-artade nedskärningsiver uppenbarligen inte tagit med i beräkningen.

Liksom i fallet med matteläraren ville kommunstyret sparka klassföreståndaren Linus När mitt i terminen och under pågående kurser. Det är också så att planerna på nedskärningar och försämringar på Rekarnegymnasiet och flera andra skolor kvarstår.

– Vi är medvetna om detta, och nu gäller det gå vidare i kampen mot tokerierna, understryker med bestämd ton August och hans klasskamrater.

You May Also Like