Docenten och inflytelseagenten Martin Kragh. Deltar i den osakliga hetskampanjen mot Palme-linjens försvarare.

Anders Romelsjö om försöken att rentvå NATO:s inflytelseagent Martin Kragh

eFOLKET har i flera artiklar uppmärksammat Sveriges krigsminister Peter Hultqvist i dennes roll som politisk inflytelseagent för NATO och USA:s regering. Hans propaganda och politik för en de-facto-anslutning till militäralliansen NATO har rönt massiv uppbackning från riksdagens borgerliga partier och borgerliga ledarskribenter.

En aspekt av propagandan har bestått i att framställa alla kritiker av sammanväxandet med kärnvapenalliansen NATO och den underdåniga omfamningen av USA regering, som ett stöd till andra kapitalistiska stormakter. Och då främst Vladimir Putins regering i Ryssland.

De socialdemokrater som förordar en återgång till den utrikespolitiska linje som förknippas med Olof Palme stämplas som suspekta. Joseph McCarthys anda präglar påhoppen, och även ett antal akademiker har sålt sig till instämmande i hetskören.

Om en av dessa akademiska inflytelseagenter – Martin Kragh – och de misslyckade försöken att rentvå honom från den osakliga och låga metod han tillämpat, skriver Anders Romelsjö i texten som vi länkar till och som du får upp genom att klicka här.

Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

 

 

You May Also Like