Om Kjell Johanssons tredelade romansvit

Kjell Johanssons storpocket på nästan 900 sidor innehåller de tre romanerna Huset vid Flon, Sjön utan namn och Rummet under golvet. Dessa tre utgör en sammanhållen svit av romaner som han gav ut på Weiler förlag mot slutet av 1990 talet och några år in på 2000-talet.

Romansviten blev en stor läsarframgång. Kjell Johansson hyllades i både press, … Läs mer

Läs mer

Kortintroduktion: Den italienske arbetarförfattaren Dante Arfelli 1921-1995

Dante Arfelli föddes i den lilla staden Bertinoro i Italien. Hans debutroman med titeln “De överflödiga” från 1949 fick det prestigefyllda Venedigpriset som anses vara ett av de finaste litteraturprisen i Italien. Priset gick till romanen för det fina och lyriska språket, samt för att boken lyfte fram vardagens osminkade ansikte.

Romanen De överflödiga handlar främst om den unge Luca … Läs mer

Läs mer

David Ericsson 1958 –

David Ericsson debuterade 1999 med novellsamlingen Truck Stop. Dessförinnan hade han arbetat som långtradarchaufför i drygt tjugo år. Den novellsamlingen ledde till ett stort genombrott för David Ericsson som en modern nutida arbetarförfattare.

Därefter har han gett ut ytterligare novellsamlingar och romaner, Red Light kom ut 2001, Taxfree 2004, Svart Asfalt låg på bokhandelsdiskarna för några år sedan.

David … Läs mer

Läs mer