Eskilstuna Tingsrätt frikänner samtidigt mannen från åtalspunkten mordförsök…

21-åring döms till flerårigt fängelsestraff av Eskilstuna Tingsrätt

En 21-årig Eskilstunabo har i dag dömts av Eskilstuna Tingsrätt. Mannen döms för dubbla vapenbrott, och domen blir fängelse i tre år och sex månader.

21-åringen har suttit häktad misstänkt för mordförsök och grovt vapenbrott. Det efter en skottlossning i stadsdelen Årby i Eskilstuna den 13 mars i våras. Vid tillfället ska flera skott ha avlossats i Årby Centrum mellan två olika grupperingar. 21-åringen har suttit häktad misstänkt för mordförsök, två fall av vapenbrott (varav det ena betecknas som grovt) samt narkotikabrott.

Frias från mordförsök

När Eskilstuna Tingsrätt under onsdagen kom med sin dom kan man konstatera att 21-åringen frias på åtalspunkten mordförsök – däremot fälls han för vapenbrotten samt narkotikabrottet. Det handlar om grovt vapenbrott samt brott mot knivlagen. Mannen får nu alltså skaka galler i tre och ett halvt år.

I samma härva kan man också konstatera att en 17-årig man döms till sex månaders sluten ungdomsvård. Det för två fall av vapenbrott och skyddande av brottsling. Samtidigt frias en 23-årig man från misstankarna om skyddande av brottsling och medhjälp till grovt vapenbrott.

Läs också: 34-åring döms till flerårigt fängelsestraff av Eskilstuna Tingsrätt

You May Also Like