Zlatans nya avtal med Milan – 85 procent lönesänkning

Tänk om vanlig knegare med 30 000 kronor i månaden skulle få lönen sänkt med 85 procent. Då blir det bara 4 500 kronor i månaden att leva på.

Men det är just vad som drabbat våran stora fotbollsstjärna Zlatan som genom ett nytt avtal med Milan får sin årslön sänkt med 85 procent. Från 70 miljoner kronor till 10 miljoner kronor.

Med sina 41 år, som är hög ålder för en fotbollsspelare,och en hel del skador, har hans “marknadsvärde” sjunkit rejält. Marknaden är skoningslös. Där ges ingen pardon.

Nu finns det dock en “räddningsplanka”, ett bonussystem, i det nya avtalet:

“Zlatan ska dock ha ett rejält bonussystem, som gör att de 10 miljonerna snabbt växer om Milan exempelvis skulle ta sig förbi gruppspelet i Champions League, baserat på minuter och antal gjorda mål. Ibrahimovic genomför nu rehab för den knäoperation han gjorde kort efter att ligan avslutades. Han siktar på att vara tillbaka först i januari – när han är 41 år gammal – vilket gör avtalet mer förståeligt”, skriver Sportbibeln under rubriken:

Trovärdiga uppgifter: Här är Zlatans otroliga lönesänkning – så ‘lite’ tjänar stjärnan nästa säsong”.

Om Zlatan tänker på “jaget i stället för laget” ska han försöka att göra så många mål som möjligt på egen hand.

Skulle han få för sig att passa bollen till en medspelare som står bättre placerad för går han miste bonusmålets inkomster.

Går det riktigt illa med fotbollen får han kanske leva på det han tjänar som delägare i casinospelbolaget Bethard samt det han tjänar som “ambassadör” för detta spelbolag.

Rolf Waltersson

You May Also Like