S:t Eskils gymnasium i Eskilstuna. Foto: Wikipedia och Pixabay.

Viktorijas vardag – plugg och juicepress

Bilden visar Viktorija Lutere i ett stort klassrum på S:t Eskils Gymnasium. I händerna håller hon Step-Up juice. Foto: Azahel Miranda.

I dag säger vi hallå där till Torshällabon Viktorija Lutere. På fritiden driver hon företaget Step-Up. Hon tillverkar och säljer färskpressad juice – samtidigt som hon läser andra året på gymnasiet.

Varför valde du att starta ditt företag förra sommaren?

– Förra sommaren hade jag planerat att resa men det gick inte på grund av pandemin. Därför deltog jag i UngDrive (en organisation som hjälper unga att starta egna företag på sommarlovet) istället. Jag har alltid velat starta ett eget företag och de hjälpte mig att starta Step-Up.

Vad fick dig att fortsätta driva Step-Up efter sommaren?

– Jag tyckte att det var otroligt roligt att arbeta med mitt företag. Jag såg inte det som mitt sommarjobb utan jag tyckte även om allt arbete.

Hur känns det att vara företagare och skolelev?

– Det är utmanande. Men jag känner att jag kan använda det som jag lär mig i skolan till mitt arbete med företaget.

På vilket sätt är det utmanande?

– Jag behöver vara strukturerad. Det gäller att försöka planera in när jag ska lägga mer tid på företaget och mer tid på skolarbetet.

Hur ser du på framtiden för ditt företag?

– Jag kommer att försöka skaffa fler samarbetspartners som vill sälja min juice. Men efter gymnasietiden kommer jag att lägga ned Step-Up. Jag har planer på att flytta utomlands.

Tindra Alm

Journalistikstuderande

You May Also Like