Vi minns radioprogrammet Eldorado Max – Ett program från 80-talets Guldår

Det var på min 11-årsdag (1983) som jag för första gången fick ta del av detta underbara program som sändes i Sveriges Radio på lördagskvällarna under det tidiga 80-talet. Jag tillbringade denna helg hos min mormor och morfar. Mormor och jag hade suttit i köket och spelat kort i flera timmar, men till sist ansåg mormor att klockan började bli mycket och det var dags att lägga sig.

Jag tog med mig min nyinköpta kassettradio till sängen och började skruva på stationsratten. Plötsligt dök det upp ny och modern musik i högtalarna – musik som presenterades av en spännande radioröst vid namn Stefan Wermelin.

Det blev som en drog

Det blev för mig en vana att varje lördagskväll lyssna till detta program och i den mån jag hade tillgång till kassettband också spela in programmen för att kunna höra dem igen och igen. Idag har jag många av dessa program sparade som ett minne från min barndom.

Eldorado Max

Eldorado Max var ett program som gick i Sveriges Radio P3 under det tidiga 80-talet. Programmet sändes på lördagskvällarna och innehöll den absolut senaste musiken.

I det här programmet minns vi Eldorado Max, vi får en återblick på hur programmet såg ut och vad det innehöll. Vi hör ljudklipp från olika sändningstillfällen och en av programledarna, Stefan Wermelin, berättar också om hur han minns den här tiden och hur det var att göra Eldorado Max på lördagskvällarna.

Programmet är gjort av Pontus T. Widén och Mattias Nyström

You May Also Like