Världen är bra konstig – Nu får kvinnor böta om de inte visar rumpan

Vad är det för konstig värld vi lever i?

I en del länder tvingas kvinnor bära heltäckande kläder. De får inte ens visa ansiktet, utan måste gömma sig bakom en burka. Bryter de mot reglerna straffas de.

Här i Europa är det tvärtom. Kvinnor som vägrar visa rumpan straffas med böter.

“Kvinnor ska bära bikini. Toppen ska vara en åtsittande sport-BH med djupa urringningar vid armarna. Trosorna får inte vara mer än tio centimeter på sidorna”.

Skiss som visar hur klädseln måste se ut vid beachhandboll

Så lyder internationella handbollsförbundets regler för hur kvinnor ska klä sig i beachhandboll. Bryter man mot reglerna straffas man med böter eller avstängning.

Nu pågår EM i beachhandboll. I protest mot dessa mossiga klädregler, som är skrivna av några perversa slemgubbar i den högsta handbollsledningen, har Norges kvinnliga landslag protesterat genom att inför en match klä sig i lårlånga shorts av ungefär samma modell som de manliga spelarna har.

Det norska damlandslaget ville protestera mot den kontroversiella regeln att spela i minimala trosor under EM. De hotades med straff om höga böter och diskvalificering”, skriver NRK. (Norsk rikskringkasting är Norges public service-radio och television)

Först fick vi veta att vi fick 500 kronor böter per person och match, vilket totalt skulle vara 50 000 kronor. Vi sa okej till det. Sedan hotades vi med ränta per match och mer ospecificerat straff. Strax före matchen fick vi veta att vi kommer att diskvalificeras om vi spelar med den klädseln”, säger den norska lagkaptenen Katinka Haltvik till SVT Sport 14 juli 2021.

Nu planerar Sverige, Danmark, Frankrike och Norge att skicka ett brev till EHF (Europeiska handbollsförbundet) för att försöka åstadkomma en ändring av regelverket.

Men herregud, ska det vara så jävla svårt! Varför går inte alla kvinnliga spelare samman och gemensamt klär, sig ungefär som herrarna för att visa nu får det vara nog.

Norska landslaget i beachhandboll

Vi lever år 2021 i en värld där (nästan) alla säger sig vara för kvinnors och mäns lika behandling. Då kan man väl inte finna sig i såna här sexistiska regler.

Om alla kvinnliga spelare visade lite stake genom att uppträda som en man, skulle det nog bli ändring omedelbums. Man ska inte behöva böna och be gubbslemmet i den internationella handbollsledningen om att ändra reglerna.

Eller att herrarna visade solidaritet med sina kvinnliga beachhandbollskamrater genom att också klä sig i i åtsittande sport-BH där könsorganet anas bakom de tajta trosorna och rumpan exponeras.

Rolf Waltersson

You May Also Like