Årby Centrum – Här levde ungdomsgänget rövare under torsdagseftermiddagen…

Ungdomsgäng levde rövare i matbutik i Årby Centrum i Eskilstuna

Under sena torsdagseftermiddagen larmades Polisen till en matbutik i stadsdelen Årby i Eskilstuna. 5 till 7 ungdomar hade varit inne i butiken och betett sig olämpligt. De ska ha varit verbalt högljudda, men även ha stökat runt med olika varor inne i butiken.

Polis åkte då ut till Årby Centrum för att bland annat kontrollera övervakningskameror.

Kom tillbaka och hotade personal

Senare, vid halvsjutiden på torsdagskvällen, aktiverades ett överfallslarm från samma butik. En av ungdomarna, som tidigare varit inne i butiken och levt rövare och stökat runt, hade nu återvänt igen. Den här gången ska han verbalt ha hotat personalen inne i butiken. Det för att personalen tidigare hade larmade Polisen vid det första tillfället.

Polis var snabbt på plats och fick snart kontakt med den utpekade gärningspersonen.

– Det handlar om en kille som är över 15 år, men yngre än 18 år. Han greps på plats misstänkt för övergrepp i rättssak. Brottsrubriceringen handlar om att killen hotat personal som tidigare larmat polis, berättar Polisens presstalesperson, Dennis Johansson Strömberg.

Detta är övergrepp i rättssak:

Den som genom våld, hot om våld eller på annat sätt angriper en person för att han eller hon har anmält ett brott, vittnat i rättegång eller liknande – eller försöker hindra en person att anmäla, vittna med mera – gör sig skyldig till övergrepp i rättssak.

Läs också:

You May Also Like