Sveriges Radio har varit aktiva på Twitter sedan 2009…

Sveriges Radio slutar använda Twitter

Sveriges Radio har beslutat att sluta vara aktivt på Twitter. Det uppger SR i ett pressmeddelande idag. Kontona “Sveriges Radio” och “Ekot” kommer att finnas kvar, men tydligt märkas som inaktiva konton.

– Orsaken är att plattformen förändrats och fått en minskad betydelse för vårt företag, säger Christian Gillinger, ansvarig för sociala medier på Sveriges Radio.

SR menar vidare att allt färre svenskar är inne på Twitter samt att publiken i allt större utsträckning tycks välja andra plattformar att vara på.

Sociala medier…

Enligt Sveriges Radios ledning ska det här inte ha något att göra med att bland annat Ekots Twitterkonto nyligen märkts av Twitter som “Publicly funded-media”. Det vill säga, media finansierad av allmänheten, vilket Christian Gillinger menar är en korrekt beskrivning av hur Sveriges Radio finansieras.

“Våra redaktionella mål prioriteras”

– Vi tycker det är viktigt att när Sveriges Radio är på en plattform så ska vår närvaro vara bra, med dialog med publiken och med genomtänkta publiceringar. Det tar tid och kostar pengar, och därför behöver vi prioritera. Vi väljer och väljer bort hela tiden, vi finns till exempel inte längre på Snapchat, P3 har i princip lämnat Facebook och vi har haft, och avslutat, vår närvaro på Twitch. Det som ytterst styr ska alltid vara våra redaktionella mål, och arbetet med det prioriterandet görs löpande, säger Christian Gillinger.

Enligt en färsk rapport från Internetstiftelsen är det idag endast cirka 7 procent av Sveriges befolkning som har Twitter.

Sveriges Radio har varit aktiva på Twitter sedan 2009.

Läs också:

Eskilstuna Kommun inför TikTok-förbud

You May Also Like