Det kan bli tomt på perrongen från och med måndag morgon… (Foto: Thomas Elst / Pixabay)

Strejk på pendeltågen i Stockholm

Lokförarna kräver att tågvärdarna ska komma tillbaka på tågen. Måndag morgon (17 april) går lokförarna på pendeltågen i Stockholm ut i ”vild” strejk.

De meddelar detta i förväg och informerar också om att strejken kommer att vara i högst tre dagar måndag-tisdag-onsdag. Det gör dom för att resenärerna ska veta vad som händer och ha en chans att förbereda sig. För strejken är ju inte riktad mot resenärerna utan är tvärtom en kamp för säkerheten på tågen.

Lokförarnas krav är att få tillbaka tågvärdarna i hytten, i säkerhetstjänst. Mer info kommer på strejkbloggen vildstrejkpendeln.blogg.se.

Du som får problem på grund av strejken, klaga uppåt! Klaga på arbetsgivaren MTR och på Region Stockholm som tagit besluten att tågvärdarna ska bort. Ansvariga politiker hittar du här: Region Stockholm – Trafiknämnden MTR Kundservice kundservice@mtrx.se

Stöd de strejkande och hjälp till genom att bidra till den solidaritetsinsamling som Förbundet Arbetarsolidaritet håller i. Alla pengar som kommer in under strejken kommer att gå till de strejkande.

Swisha ditt bidrag till 123 699 29 52 eller sätt in på Bankgiro 418 – 64 82

De strejkande kommer att ha centralplan utanför Centralstation i Stockholm som samlingsplats. De har demonstrationstillstånd där måndag-tisdag-onsdag kl 04.40-18.00. Så gå gärna dit och heja på dem! (Är du politiskt aktiv låt gärna bli att komma dit med partifanor och tidningar och bokbord, det är de strejkande som ska uppmärksammas, inte din organisation.)

Ett par äldre inlägg som känns aktuella idag:

Mer info:

Läs också:

Rör inte min tågvärd!

You May Also Like