Inne på Sveaplans Köpcentrum i Eskilstuna blev det kolsvart i lokalerna, och personalen fick jobba med att utrymma samtliga butiker…

Stort strömavbrott i Eskilstuna under onsdagseftermiddagen

Vid tretiden på onsdagseftermiddagen drabbades Eskilstuna av ett större strömavbrott. De stadsdelar som berörs är: Djurgården, Söder, Skogsängen, Snopptorp, Viptorp, Odlaren, Nyby, Centrum, Östermalm och Nyfors.

På Mälarsjukhuset märke man knappt av avbrottet. Det blev mörkt i några sekunder, sedan gick reservströmmen in och tog över. Värre var det på andra platser runt om i Eskilstuna.

Djungels lag

I flera gatukorsningar slutade trafikljusen att fungera, och det blev lite grann av “djungels lag” som rådde. På bilden ovan ser vi hur personalen på Coop-butiken inne på Sveaplans Köpcentrum fick utrymma de kolsvarta lokalerna.

10.000 kunder

Cirka 10.000 abonnenter runt om i Eskilstuna tros ha blivit berörda av strömavbrottet. På Eskilstuna Energi & Miljö (EEM) jobbar man med problemet. Eventuellt kan strömavbrottet pågå hos en del abonnenter i en till ett par timmar under eftermiddagen. Orsaken till strömavbrottet sägs vara en avgrävd kabel i stadsdelen Vilsta.

Eskilstuna Energi & Miljö (EEM) i Valhalla.

You May Also Like