Aroma – godisbutiken som ligger längs med Torshällavägen, precis vid en av infarterna till Torshälla…

Stens Choklad lägger ner godisbutiken i Torshälla – “Inte lönsam”

Stens Choklad har beslutat att lägga ner godisbutiken Aroma i Torshälla. Det vill säga butiken som under de senaste åren haft så kallad fabriksförsäljning. Det uppger tidningen Eskilstuna-Kuriren idag.

– Vi får inte ihop tillräcklig försäljning och kundtillströmning för att butiken ska vara lönsam, säger Anders Landelius, ägare av fabriken till Eskilstuna-Kuriren.

Anders Landelius.

Historia

I fabriken i Torshälla har det under många årtionden tillverkats godis i olika former. Många kommer säkert ihåg Vick som tillverkade halstabletter fram till mitten av 1990-talet. Då tog Göteborgs Food över fabriken och började producera choklad – dock bara fram fram till 1997. Efter det tog Stens Choklad över chokladtillverkningen i fabriken.

2004 köpte den nuvarande ägaren fabriken och även konfektyrfabriken Aroma kort efter. Sedan 2008 har bolagen slagits ihop och går båda under namnet Aroma. Konfektyrfabriken Aroma AB är ett svenskägt företag som sedan starten 1921 har tillverkat konfektyr för den svenska och nordiska marknaden, uppger företaget på sin hemsida.

Andrahandssortering/Outlet

I butiken i Torshälla har kunder under åren kunnat köpa så kallad andrahandssortering av godis – det vill säga godis som enligt fabriken inte riktigt håller måttet för vidare försäljning ut till marknaden. Det kan bland annat handla om att godisbitarna inte riktigt fått den rätta formen eller andra skavanker. Andrahandssorteringen har då sålts i butiken i Torshälla till ett betydligt lägre pris, vilket varit populärt bland många godissugna kunder.

Anders Landelius berättar också för Eskilstuna-Kuriren att butiken tyvärr haft en del problem med stökiga ungdomsgäng den senaste tiden med nedskräpning och skadegörelse.

Fabriken blir kvar

Enligt Eskilstuna-Kuriren är det bara själva godisbutiken som kommer att upphöra. I fabriken fortsätter alltså tillverkningen. Godisbutiken kommer att fortsätta vara öppen fram till Påsk. Under den tiden kommer utförsäljning av kvarvarande godis att ske. Efter det stänger butiken dörrarna för gott.

You May Also Like