Den nya föreställningen går under namnet “PLATSA!“

Skådespelare med funktionsvariationer i ny föreställning på Eskilstuna Teater!

Funkisteatern, med deltagare från Eskilstuna Kommuns dagliga verksamhet tillsammans med elever från individuella programmet på Gymnasiesärskolan, ger föreställningen PLATSA! Föreställningen har premiär på Eskilstuna Teater den 27 april (imorgon onsdag).

PLATSA! är en pjäs om att passa in, att vara kär och få vara sig själv. Vi möter Sanna som skulle flytta till Italien för studier, men som inte kom i väg utan återvänder till folkhögskolan och återser sin sommarförälskelse Dennis. Här uppstår komplikationer mellan tjejerna och killarna. Sanna känner att hon inte platsar in i gänget. Föreställningen har paralleller med filmen Grease. Manuset är skapat utifrån intervjuer med skådespelarna där de berättat om sina egna erfarenheter av utanförskap.

Samtliga föreställningar redan fullbokade

Tre föreställningar ges på Stora Scenen på Eskilstuna Teater 27 och 28 april. Kostnadsfria biljetter har kunnat hämtas på Stadsbiblioteket. Efterfrågan har dock varit stor och föreställningarna är nu fullbokade.

Föreställningen är ett samarbete mellan flera av kommunens förvaltningar; Vård- och omsorgsförvaltningen, Kultur- och fritidsförvaltningen och Barn- och utbildningsförvaltningen. Funkisteatern är en teatergrupp med skådespelare som annars deltar i kommunens dagliga verksamhet Arbete & Aktivitet. I samarbetet mellan de kommunala verksamheterna Funkisteatern, Kulturverkstan och Kulturskolan har också lärare och elever på Rinmanskolans individuella program tagits med i produktionen. De elever som har velat delta är med på scen, tar emot i garderoben, finns i fiket och i marknadsgruppen.

Föreställningen har skapats i studiecirkelform

Samarbetspartner är också Sensus, Scenknuten och Stadsmissionens Secondhand och Eskilstuna Folkhögskola. Samarbetet med Sensus har inneburit att föreställningen repeterats och skapats i studiecirkelform, tillgång till en dramapedagog samt att repetitionerna har ägt rum i Sensus lokaler.

Teatergruppen Funkisteatern startade i februari 2020 med Anita Carlsson som cirkelledare.

You May Also Like