Riskerar 61 års fängelse för att ha demonstrerat mot Donald Trump

Elisabeth Lagesse, ung kvinna med universitetsexamen i kemi riskerar 61 år fängelse. Det är vad åklagaren föreslår. Brott? Demonstrerat mot Donald Trump för ett år sedan i samband med att han svors in som president.

Elisabeth anlände sent till demonstrationen i Washington. Hon ansåg att en sexist och rasist inte var acceptabel som president. I demonstrationen fanns en liten minoritet som slog sönder skyltfönster med mera. Skador för cirka 800 000 kronor uppstod. Men Elisabeth deltog inte i någon skadegörelse. Hon var bara deltagare i demonstrationen. Sådana hölls i hela USA och på många ställen i världen. Kvinnomarcher mot Trump.

Polisen gjorde ett svep och förde flera hundra till arrestlokaler. Däribland Elisabeth Lagesse. Förhållandena var skandalösa. Packade arrestlokaler. Inga sanitära möjligheter. Men det allvarliga är naturligtvis att Elizabeth och 58 andra nu ställs inför rätta med absurda straff hängande över huvudena. Åklagaren påstår inte att Elisabeth utfört några handlingar. Det räcker med att hon var där för att åtalas för konspiration för att begå våldshandlingarna!

Elisabeth drar den naturliga slutsatsen att det handlar om att skrämma människor från att våga protestera mot makthavarna.

Elisabet Lagesse och hennes pojkvän Michael Webermann som också står åtalad
Fotot är från tidskriften Rolling Stone i USA

You May Also Like