Elpriset slår nya rekord!

Regeringen vill införa elprisstöd till hårt drabbade hushåll!

Regeringen föreslår lättnader på max 2000 kronor per månad för hushåll som drabbats av höga elpriser. Det meddelade Regeringen under en presskonferens  i morse.

De månader man kan komma att kompenseras för är december, januari och februari. Som mest kan ett hushåll få stöd med 2000 kronor i månaden. För det sammanlagda kvartalet blir det alltså 6000 kronor. Lättnaderna beräknas kosta staten ca sex miljarder kronor.

En mycket ovanlig åtgärd

Finansminister Mikael Damberg sa under pressträffen att det här är en exceptionell åtgärd i en exceptionell situation. Stödet ska utgå till hushåll med en elförbrukning på minst 2000 kWh per månad. Det handlar framförallt om småhus som är eluppvärmda. Exakt hur stödet ska betalas ut till hushållen är inte klart än.

Rekordhöga elräkningar

Under den senaste tiden har elpriserna skjutit i höjden och många kunder har hört av sig till elbolagen för råd och hjälp med decemberfakturan. Elräkningen har för många kommit som en chock. Den senaste veckan har det i media rapporterats om kunder som fått elräkningar på över 20.000 kronor.

You May Also Like