Politiken måste bidra till ett tryggare arbetsliv

Vi industriarbetare har ibland tunga eller farliga jobb. Därför krävs ett aktivt och välfungerande arbetsmiljöarbete för att förebygga olyckor och sjukdom. När alliansen styrde skar de ner resurserna till Arbetsmiljöverket och lade ner Arbetslivsinstitutet. Nu har vi en regering som återigen stärker arbetsmiljöarbetet. Det måste fortsätta – det handlar om våra liv!

När olyckor ändå inträffar så måste polis och åklagare hantera arbetsmiljöbrott bättre och snabbare. Vi vill också att alla, oavsett anställningsform, ges rätt och tillgång till företagshälsovård.

En socialdemokratiskt ledd regering ger de bästa förutsättningarna för att våra krav ska bli verklighet. Tillsammans skapar vi ett tryggare arbetsliv. Tillsammans stärker vi Sverige.

Robert Fredriksson Ordförande IF Metallklubben på Volvo CE Eskilstuna,Fredrik Adolfsson Huvudskyddsombud IF Metallklubben på Volvo CE Eskilstuna,Leif Eriksson Ordförande IF Metallklubben på Volvo Powertrain Köping,Boris Andersson Huvudskyddsombud IF Metallklubben på Volvo Powertrain Köping,Bo Larsson Ordförande IF Metallklubben på ABB Västerås,Matz Lönn Huvudskyddsombud IF Metallklubben på ABB Västerås​

Liknande artiklar:
När vi blir sjuka eller arbetslösa ska våra gemensamma trygghetsförsäkringar hjälpa oss tillbaka till arbete
– Solidariteten i toppen sviktar, säger Jouni Stenberg när eFOLKET möter honom för att diskutera några
Medlemmar i IF Metall har riktat kritik mot att deras avtalssekreterare Veli-Pekka Säikkälä tagit sig
Till Sveriges Regering: Nej till aggression mot Venezuela! Det oljerika Venezuela är utsatt för allt