Politiken måste bidra till ett tryggare arbetsliv

Vi industriarbetare har ibland tunga eller farliga jobb. Därför krävs ett aktivt och välfungerande arbetsmiljöarbete för att förebygga olyckor och sjukdom. När alliansen styrde skar de ner resurserna till Arbetsmiljöverket och lade ner Arbetslivsinstitutet. Nu har vi en regering som återigen stärker arbetsmiljöarbetet. Det måste fortsätta – det handlar om våra liv!

När olyckor ändå inträffar så måste polis och åklagare hantera arbetsmiljöbrott bättre och snabbare. Vi vill också att alla, oavsett anställningsform, ges rätt och tillgång till företagshälsovård.

En socialdemokratiskt ledd regering ger de bästa förutsättningarna för att våra krav ska bli verklighet. Tillsammans skapar vi ett tryggare arbetsliv. Tillsammans stärker vi Sverige.

Robert Fredriksson Ordförande IF Metallklubben på Volvo CE Eskilstuna,Fredrik Adolfsson Huvudskyddsombud IF Metallklubben på Volvo CE Eskilstuna,Leif Eriksson Ordförande IF Metallklubben på Volvo Powertrain Köping,Boris Andersson Huvudskyddsombud IF Metallklubben på Volvo Powertrain Köping,Bo Larsson Ordförande IF Metallklubben på ABB Västerås,Matz Lönn Huvudskyddsombud IF Metallklubben på ABB Västerås​

Liknande artiklar:
När alliansen styrde lade de ner Arbetslivsinstitutet, som var världsledande på arbetsmiljökunskap. Sedan dess har
Socialdemokraterna har nu presenterat en omfattande handlingsplan för en trygg arbetsmarknad. Den innehåller 40 förslag
Fyra av tio medlemmar i IF Metall har varit rädda att de ska skada sig
Mer än varannan medlem i IF Metall tror att det skulle vara svårt att hitta