Bildskapare: Jorono / Pixabay.

Planerade lördagsmanifestationer mot Israels terrorbombningar och apartheidförtryck

Den i Eskilstuna nybildade Palestinakommittén Folke Bernadotte kommer att de tre närmaste lördagarna arrangera manifestationer mot de pågående terrorbombningarna av Gaza-området, och mot det det kolonialistiska förtryck som den israeliska staten utövar mot den palestinska befolkningen.

De manifestationer som redan är beslutade, och som redan fått polistillstånd, kommer att äga rum lördagarna 4 november, 11 november och 18 november. Platsen för alla tre manifestationerna är Fristadstorget.

För alla dessa tre gäller 13.00 som tidpunkt för samling, och polistillståndet sträcker sig till 15.00.

Den nybildade organisationen Palestinakommittén Folke Bernadotte har ställt sig uppgiften att verka för solidaritet med det förtryckta palestinska folket och att sprida information om den pågående händelseutvecklingen.

Kommittén har antagit en plattform som innehåller följande krav:

  • Stoppa bombningen av Gaza, eldupphör
  • Bryt blockaden av Gaza
  • Upphörande av ockupationen av Palestina
  • Ett fritt demokratiskt Palestina där alla har samma rättigheter och skyldigheter inom gränserna av det historiska Palestina.

För dem som intresserad av kontakt med Palestinakommittén Folke Bernadotte och att delta i den nybildade kommitténs arbete, eller av att få mer information, finns mejladressen:

klimatomsorg@gmail.com

Läs också:

Solidaritetskommitté för Palestina bildad i Eskilstuna