8 juli. Blommorna är halshuggna och jämnade med marken. Istället har kommunen nu satt upp plastblommor i blomhållare. Foto: Rolf Waltersson.

Ordningen är återställd – Blommorna är borta

I ett inlägg 25 juni skrev jag, som ett exempel, om blommorna som passade på att sticka upp i en rondell här i Eskilstuna.

Det var på grund av den långa torkan och solgasset som gjorde att gräset slutade växa, och att blommorna då såg sin chans.

Jag avslutade med; “Jag ska hålla ett vakande öga över denna rondell. Det kanske finns anledning att återkomma med en rapport ‘från fältslaget’”

När jag åkte förbi 8 juli såg jag att ordningen var återställd. Gräset, som återhämtat sig något efter den långa torkan, var nu kortklippt och “prydligt”. Därmed var också blommorna halshuggna och jämnade med marken.

Men som en tröst har kommunen nu satt upp plastblommor i de blomhållare som finns i denna rondell. Visserligen färgglada, men ändock bara plastblommor.

När jag kollade kunde jag inte se en enda insekt. Sett med den biologiska mångfaldens ögon fyller dessa plastblommor ingen nytta.

Man ser runtom i kommunen att det börjar växa blommor överallt där gräset varit oklippt på grund av torkan och värmen.

Men den glädjen kommer att försvinna nu när man åter vässar knivarna på motorgräsklipparna och ger sig ut på fältslag där varje blomma som vågat sticka upp ska jämnas med marken.

Detta gör man samtidig som det pratas om att värna den biologiska mångfalden.

Lästips:

Rolf Waltersson

You May Also Like