När vi i Sverige skickar allt färre brev anser PostNord att det räcker med varannandagsutdelning…

När kommer brevbäraren?

Från och med månadsskiftet januari/februari kommer Eskilstunaborna bara att få sin post utdelad varannan vardag från PostNord. Det innebär att posten kommer att komma under olika dagar beroende på vilken vecka det är. Ena veckan kanske man får sin post måndag, onsdag och fredag. Veckan därpå har då endast två utdelningsdagar – tisdag och torsdag.

PostNord menar att i takt med att samhället blivit allt mer digitaliserat så har människors liv och vanor ändrats. Jämfört med för 20 år sedan har PostNord idag hälften så många brev att leverera och allt färre paket. Därför menar PostNord att det räcker med varannandagsutdelning.

Paket omfattas inte

De paket som idag levereras till kunders postlåda eller till ombud delas dock ut varje dag som tidigare. Det gäller också post till postboxar och expressförsändelser. Paket som levereras direkt till kund  med lastbil eller skåpbil kommer också precis som tidigare, säger PostNord.

Det nya varannandagssystemet har redan införts sedan en tid tillbaka i Stockholm, Göteborg och Malmö, och nu fortsätter man alltså på flera håll i landet – bland annat i Eskilstuna.

Besvikelse hos många kunder

Många har reagerat negativt på de nya utdelningsrutinerna, framförallt kunder ute på landsbygden. Många på landsbygden som har morgontidning får idag sin tidning levererad av PostNord. Det eftersom tidningsdistributören inte vill åka så långt utanför tätbebyggt område. När nu PostNord kraftigt drar ner på sina leveranser innebär det att många på landsbygden endast kommer att få sin morgontidning varannan dag. Det betyder att man en vecka exempelvis bara får tidningen vid två tillfällen.

Observera att dessa nya rutiner alltså gäller för PostNord! För andra leverantörer, som exempelvis Bring och Citymail, gäller deras respektive scheman…

You May Also Like