Martin Roos. Foto: Pierre Pocs.

Martin Roos slutar som VD

Efter 10 år som VD för Destination Eskilstuna har Martin Roos valt att på egen begäran avsluta sin anställning. Det uppger Destination Eskilstuna i ett pressmeddelande.

Martin började sin anställning på dåvarande Eskilstuna Marknadsföring under våren 2012 och har under åren lett en organisation i stark förändring. Bolaget har under Martins ledning gått från att vara en traditionell turistbyråorganisation till att idag vara ett modernt destination-marknadsbolag i framkant.

“Tänkte bara stanna ett par år”

– När jag fick frågan om att ta jobbet som VD i Eskilstuna Marknadsföring var min plan att stanna ett par år för att sedan ta nästa steg. Men i och med att vi utvecklades från ett delvis privatägt bolag till ett helägt kommunalt bolag uppstod ett gäng nya roliga utmaningar som jag inte kunde tacka nej till. Dessutom hade vi tillsammans med Eskilstuna Kommun precis lanserat platsvarumärket “Eskilstuna gör Evolution” som jag ville vara med om att förvalta, utveckla och förfina, berättar Martin Roos.

Martin avslutar sin anställning den 1 oktober i höst, och nu startar en process med att ta fram en kravprofil inför stundande rekrytering.

Martin var med i popgruppen Kent

Martin Roos var kompgitarrist i popgruppen Kent under åren 1992–1995. Roos ersattes 1996 av Harri Mänty, men Roos var bandets manager fram till dess att bandet lade ned år 2016.

You May Also Like