Offret fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda…

Man misshandlad till döds på camping i Katrineholm

Natten mot idag söndag inkom samtal om att man påträffat en svårt skadad man på en camping i Katrineholm i Sörmland. Mannen fördes till sjukhus men avled senare under söndagsförmiddagen. Brottsrubriceringen i nuläget är mord.

Mannen hittades utomhus på Djulöbadets Camping i Katrineholm under natten mot söndag. Han var då mycket svårt skadad, men fortfarande vid liv. Mannen hade bland annat flera sårskador på kroppen.

– Det handlar om en campingplats med flera semesterfirande familjer som just nu befinner sig där, och det är en mycket tragisk händelse, säger Åsa Willsund, presstalesperson vid Sörmlandspolisen.

Vasst tillhygge

Skadorna på den nu avlidna mannen verkar vara orsakade av ett vasst föremål.  Mannen var i 20-årsåldern och var hemmahörande i Stockholmstrakten. Under söndagsmorgonen har kriminaltekniker anslutit till brottsplatsen på campingen och påbörjat en brottsplatsundersökning. En förundersökning om mord är påbörjad.

Förhör har hållit med flera personer som befunnit sig i närheten, men Polisen är angelägen om att komma i kontakt med fler personer som har uppgifter att lämna om händelsen.

– Den som har uppgifter att lämna ombedes att ta kontakt med Polisen via telefon 11414 eller lämna tips via Polisens hemsida under fliken ”tipsa polisen”, säger Åsa Willsund, presstalesperson vid Sörmlandspolisen.

Polisen kontrollerar campinggäster

Polisen har haft en stor närvaro på campingen under söndagen. Personer som kommit och gått på Djulöbadets Camping har under söndagen fått visa upp ID-kort. Kriminaltekniker har funnits på plats. Polisen utreder vad offret gjorde på platsen och vad som föranledde händelsen med dödlig utgång. Det fanns under söndagsförmiddagen inga mer uppgifter att lämna. Det fanns i skrivande stund heller ingen misstänkt gärningsman.

Uppdatering måndag 4 juli

Under måndagen meddelar åklagare i Nyköping att en man gripits och anhållits, skäligen misstänkt för mord. Mannen ska ha gripits och anhållits av jouråklagare redan under söndagen.

You May Also Like