Bild från truthseeker08 / Pixabay. Kollage Linnéa Lindbom.

Ledare: Din islamofobi hör inte hemma här

Igår måndagen den 25 september brann Moskén i stadsdelen Årby ner till grunden. Vi i eFOLKET vill förtydliga att vi inte vill vara en plattform för islamofobiska och hatiska åsikter på våra sociala medier, och står inte bakom dessa fientliga handlingar.

Att visa respektlösa åsikter vid en förödande brand som förstört en moské är inte bara motbjudande och opassande, utan rent ut sagt hatiskt. Yttrandefriheten i all ära men den bakomliggande islamofobin är ständigt närvarande, som när folk på internet diskuterar branden som skedde i moskén i Årby igår måndag 25 september. Yttrandefrihet hör inte ihop med hets mot folkgrupp.

I eFOLKET är vi religiöst obundna, men vi respekterar människors religionsfrihet. Vi kan se ett ökande hat mot just muslimer idag där koranbränningarna har gjort just denna religiösa grupp mer utsatt än vanligt. Religionsutövare är inte dom ni borde ha problem med, utan de som utövar religiös fanatism. Det ska förtydligas att fanatism finns i olika trossamfund, i kristendomen, likaså i islam.

Att fientliga kommentarer från personer som utav någon anledning tycker det är något slags privilegium att sprida hat hör inte hemma på våra sociala plattformar och vi kommer att ta bort dessa kommentarer.

Vi behöver tänka efter vad våra ord sprider. Behovet av att uttrycka sig kan faktiskt skada andra.

Vi bör vid dessa tillfällen istället tänka efter, skänka några tankar till de som drabbats av denna brand och tillsammans enas i att förbättra Eskilstuna.

Linnéa Lindbom
chefredaktör

Ledarredaktionen

You May Also Like