Platsen i Smörparken där brottet begicks. Foto: Rolf Waltersson.

Lagens långa arm

En polispatrull stod parkerad vid Smörparken i Eskilstuna. De fick syn på en man som de tyckte betedde sig både märkligt och underligt, så de beslutade sig för att iaktta honom. Klockan var 15:30, alltså mitt på ljusa dagen då ljusskygga figurer normalt håller sig borta från gator och torg.

“Mannen böjde sig ner, gjorde rörelser med handen mot en soptunna, för att sedan gå mot en lyktstolpe och göra en liknande rörelse”, kan vi läsa i Eskilstuna-Kuriren 11 augusti.

Efter ett rådigt ingripande från lagens väktare kunde mannen gripas, och är nu misstänkt för skadegörelse.

På soptunnan hade han skrivit “Fuck Facebook” – inte bara en gång utan till och med två gånger.

På lyktstolpen var utrymmet dock så begränsat att han bara fick plats med ett “F”.

Det här bevisar att polisen inte alls är så handlingsförlamad som det påstås när det gäller att stävja brottsligheten.

Och det är “bättre att stämma i bäcken än i ån”, som man säger.

Hur skulle det se ut om alla fick springa lösa och klottrade “Fuck Facebook” på alla soptunnor?

Bra också att våran liberala lokala avisa bevakar det viktiga som händer och sker. Ja, man kanske inte hinner bevaka allt. Men då prioriterar man väl det man tycker är viktigt.

För det kan väl ändå inte ha att göra med “nyhetstorkan” så här i semestertider. Så torrt är det väl ändå inte?

Vad jag saknar i tidningen är dock en bild från brottsplatsen och soptunnan. Gärna en riktig bamsebild som tar upp nästan en helsida.

Nyfiken som jag är, och samtidigt missnöjd med lokalavisans bristfälliga rapportering genom att bild på brottsplatsen saknas, tog jag mig till Smörparken för att med egna ögon beskåda platsen där dådet begåtts.

Någon av skadegörelse fördärvad soptunna hittade jag inte, så jag tänkte att den har nog blivit beslagtagen som bevismaterial, och att man nu säkrar fingeravtryck och DNA-spår. Kanske man även rådfrågar Leif GW Persson, som säkert har erfarenheter från liknande kriminalfall.

Men så får jag syn på en papperskorg. En papperskorg i Smörparken där någon med tuschpenna har skrivit “Fuck facebook”, inte bara en gång, utan två gånger.

Det är alltså denna papperskorg som blivit en soptunna i polisrapporten – och därmed också i Eskilstuna-Kurirens reportage.

Jag undrar om det är konstaplarna Kling och Klang som varit i farten, och som vill ha revansch för misslyckandet att gripa Pippi Långstrump?

Dessutom tror jag att till och med Kling och Klang kan se skillnad mellan soptunna och papperskorg.

Exklusivt för eFOLKETS läsare kan jag här också visa en bild från platsen där det fasansfulla brottet begicks. Känsliga personer varnas för att titta!

Fuck Facebook!

Rolf Waltersson

You May Also Like