Polisen i Eskilstuna har som vanligt jobbat med flera olika ärenden under det senaste dygnet…

Klottrare togs på bar gärning i Eskilstuna i natt

Strax före klockan två natten mot idag lördag befann sig en polispatrull på Vadmansgatan i Eskilstuna när de noterade två personer som befann sig vid en garagelänga. De två personerna försökte springa från poliserna, en av personerna fångades dock in av polis.

– Den infångade var en man i 35-årsåldern. Vid kontroll påträffade vi sprayburkar samt att det var nyklottrat på garagelängan, berättar Polisens presstalesperson, Dennis Johansson Strömberg.

Mannen blev omhändertagen enligt LOB (lagen om berusade personer). Mannen misstänks nu för skadegörelse (alltså klottret). Föremål har också tagits i beslag. Mannen skulle höras närmare av Polisen när han nyktrat till något.

Mopedtjuvar gripna i Eskilstuna

Strax efter klockan halv åtta på fredagskvällen noterade en polispatrull två personer som hade en moped med sig. Detta ska ha varit på Nygatan i centrala Eskilstuna.

Vid kontroll visade det sig att mopeden var stulen.

– De två personerna, en man i 35-årsåldern och en kvinna i 20-årsåldern, greps och är nu misstänkta för stöld, säger Dennis Johansson Strömberg.

Olaga hot i Råbergstorp i Eskilstuna

Strax före klockan halv åtta på fredagskvällen larmades Polisen till en bostad i Råbergstorp i Eskilstuna. Det med anledning av en hotfull situation inomhus.

– En man, som är i 25-årsåldern, ska på adressen ha hotat en vuxen familjemedlem. Mannen ska ha visat upp ett tillhygge, berättar Dennis Johansson Strömberg.

Polisen åkte till den aktuella adressen i Råbergstorp, och mannen greps. Rubriceringen är olaga hot. Ingen person ska ha skadats fysiskt.

– Utöver detta har vi också under kvällen och natten mot idag lördag hanterat rutinärenden, exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller, berättar Polisens presstalesperson, Dennis Johansson Strömberg.

Dennis Johansson Strömberg, Polisen.

You May Also Like