Kalle Ankas Jul flyttas fram – 5 minuter!!!

Sedan 1960 har SVT visat Kalle Anka klockan 15:00 på Julafton. Nu ändras tablån – för att göra mer plats åt julvärden Tareq Taylors ljuständning.

Klockan 15:00 har varit en helig tid för alla Kalle Anka-älskare i mer än 60 år. Men nu förskjuts alltså tablån med fem minuter – i stället inleds klockslaget med Tareq Taylor i rutan. SVT startar med julvärden klockan 15 eftersom många slår på tv:n klockan 15 och då missar man själva ljuständningen, skriver SVT på sin hemsida. Det är alltså 15:05 som det tecknade programmet drar igång i stället.

– Julvärden har blivit lika uppskattad som Kalle Anka, det har blivit lika viktigt för många tittare, så vi vill ge så många som möjligt möjligheten att se ljuständningen, säger Eva Larsson som är projektledare för sändningen på SVT.

Oroligt i leden

Förändringar i det populära julprogrammet har ofta skapat starka reaktioner hos det svenska folket – även bland de som aldrig tittar på programmet, men Eva Larsson tror att de flesta kommer att ta den fem minuter långa förskjutningen med ro…

You May Also Like