Den som inte kan ta trapporna under Centralstationen kommer att få ta sig runt en rejäl omväg under tiden som renoveringsarbetet med hissarna pågår…

Hissarna på Centralstationen i Eskilstuna kommer att vara avstängda

Hissarna på Eskilstuna Centralstation kommer att vara avstängda en åt gången under totalt tre veckor under juni månad. Samtliga tre hissar ska under sommaren genomgå renovering och modernisering.

Det handlar dels om hissen vid den norra perrongen närmast Centrum, en hiss vid mittenperrongen, och en vid den södra perrongen som vetter mot stadsdelen Nyfors.

Hissarna stängs av en åt gången

Hissen på mittenperrongen vid spår 2 och 3 kommer att vara avstängd under vecka 24. Hissen är ur drift från och med måndagen den 12 juni till och med fredagen den 16 juni. Hissen på den södra perrongen vid spår 4 beräknas vara avstängd under vecka 25. Hissen är ur drift från och med måndagen den 19 juni till och med fredagen den 23 juni. Slutligen kommer hissen på den norra perrongen vid spår 1 att vara avstängd under vecka 26. Hissen beräknas vara ur drift från och med måndagen den 26 juni till och med fredagen den 30 juni.

Den som behöver passera under tågspåren, och inte kan nyttja trapporna i den så kallade Tillgången, hänvisas till Gymnastikgatan/Tegelbruksgatan österut, eller Tullgatan västerut.

Läs också:

Forskarna vill göra tågstationerna tryggare

You May Also Like