Pengarna ska gå till arbetet för djurens välmående.

Gåva i mångmiljonklassen donerad till djurrättsorganisation

Organisationen Djurens Rätt har fått en donation bestående av flera miljoner kronor. En kvinna utanför Karlskrona testamenterade nyligen 12 miljoner kronor till organisationen, rapporterar SVT.

– Det här är ju en väldigt ovanlig och väldigt stor gåva som vi är otroligt tacksamma för – det är svårt att ta in omfattningen, säger Benny Andersson, generalsekreterare för Djurens Rätt.

Fastighet för 5,5 miljoner

Den nu bortgångna kvinnan hade varit medlem i djurrättsorganisationen under många år. När hon gick bort visade det sig att hon hade testamenterat delar av sin förmögenhet till organisationen – bland annat en fastighet som sedan såldes för 5,5 miljoner kronor.

Testamenterade gåvor inte ovanliga

Att organisationen får gåvor i form av testamente är inte helt ovanligt, och det händer att människor även testamenterar bort ägodelar till Djurens Rätt, berättar Benny Andersson. Pengarna kommer att gå till det arbete som Djurens Rätt gör, bland annat regeländringar och lagskärpningar för djurs välmående.

Djurens Rätt

Djurens Rätt, tidigare under namnet Nordiska Samfundet Mot Plågsamma Djurförsök, är en partipolitiskt obunden ideell djurrättsorganisation. Med över 50.000 medlemmar utgör de Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation.

Djurens Rätt har ett antal ideella lokalorganisationer runt om i Sverige, bland annat i Eskilstuna. Organisationen uppger sig vilja vara en bred och samlad rörelse som “arbetar för en värld där djur respekteras som kännande individer med rätt till sina egna liv”.

You May Also Like