På tågperrongen i Eskilstuna svävar resenärerna i ovisshet – varje dag…

Fortsatt mycket stora problem för MTR!

Det är fortsatt mycket stora problem för tågbolaget MTR – Försenade och inställda tågavgångar varje dag!

Tidningen eFOLKET har vid flera tillfällen skrivit om MTR och deras problem med att kunna leva upp till tidtabellen. Senast vi rapporterade om tågstrulet lovade MTR att nu skulle tågen börja rulla enligt tidtabell. Men så har det inte alls blivit.

Personalbrist och hög sjukfrånvaro

MTR tog över tågtrafiken efter SJ i slutet av förra året. Sedan dess har bolaget skyllt på både personalbrist och hög sjukfrånvaro. Men nu vill tågresenärerna inte höra mera sådana bortförklaringar. Och det vill inte heller ledningen på Mälardalstrafik som nu gör en tydlig markering mot MTR med kravet att det nu måste bli ordning på tågtrafiken. Mälardalstrafik kräver nu omedelbara förbättringar.

Vill helst inte säga upp avtalet

Mälardalstrafik vill helst undvika att behöva säga upp avtalet med MTR, men blir det ingen förbättring kan det vara det sista alternativet.

Från MTR:s sida låter det likadant som det gjort hela tiden, det vill säga att man tror att det ska bli bättre nästa vecka… eller veckan därpå… eller så småningom… Under tiden fortsätter ilskan att koka hos resenärer och tågpendlare. Många av arbetspendlarna har för länge sedan gett upp och istället börjat ta bilen till och från arbetet – trots de just nu skyhöga drivmedelspriserna. Men för de som varken har körkort eller bil är situationen mycket frustrerande…

You May Also Like