Min födelsedag. När gästerna hade gått ... (Foto: Eva Björklund, 1968)

Evas dagbok från Kuba (51) – Den 12 -16 november, 1968

Tisdag 12.11

Min födelsedag. Yvonne gjorde plättar och vi hade lite fest. Joel gav mig en fin bok om 20-talets arkitektur i Sovjet.

Torsdag 14.11

På vakt … (Foto: Eva Björklund, 1968)

Yvonne och jag har accepterats i civilförsvaret och deltagit i vår första vapenövning. Alla kontorets anställda som är med i civilförsvaret åkte lastbil till skjutfältet och sköt prick. Det gick rätt bra för att vara första gången. Det finns en civilförsvarsavdelning på varje arbetsplats, som förutom att den undervisar i försvarsteknik också organiserar vakthållningen vid ministeriets viktiga byggnader nattetid och under helger. Ungefär var tredje vecka får man sitta vakt tre timmar. De flesta på arbetsplatsen är med i milisen.

Lördag 16.11

Ringde hem till vännerna i Sverige. Vilken fantastisk upplevelse att höra deras röst efter så lång tid. Det är ofattbart att det hörs så bra, teknikens underverk. Jag blev oerhört uppspelt och rörd av att tala med mina kära, men de blev så skakade att de knappast kunde klämma ur sig en enda stavelse.

 

You May Also Like