Trafikskolan i Årby Centrum är en av flera verksamheter i området. (Bilden tagen före branden)

Eskilstuna: Trafikskola i Årby utsatt för mordbrand i natt

Strax före klockan halv tolv under torsdagskvällen utsattes en lokal i Årby Centrum för ett brandattentat. I lokalen bedriver ett företag en trafikskola.

– Okända gärningspersoner har tänt eld på lokalen och sedan lämnat platsen, berättar Polisens presstalesperson.

Flera enheter från Räddningstjänsten arbetade under natten med branden och fick också snabbt kontroll över den. En stund efter midnatt hade Räddningstjänsten lyckats släcka branden. Ingen person ska ha skadats i samband med branden.

Livsmedelsbutik drabbad av mycket rök

I byggnaden bedrivs idag flera olika verksamheter. Det var alltså den del som tillhör trafikskolan som brann. En livsmedelsbutik som ligger granne med trafikskolan ska ha fått in mycket rök i lokalerna. Det ska enligt uppgift ha funnits en stor spridningsrisk.

Fångades på film

Enligt Polisen ska händelsen ha fastnat på film av övervakningskameror som sitter uppsatta i Årby Centrum. Flera gärningspersoner ska ha krossat ett fönster till lokalen och sedan tänt på.

Brandplatsen har spärrats av i väntan på en teknisk undersökning som troligtvis äger rum idag fredag. Polisen har varit kvar på brandplatsen i Årby Centrum under hela natten för att bevaka. I nuläget är brottsrubriceringen mordbrand, och Polisen har inlett en förundersökning. Polisen har inte gripit någon misstänkt.

You May Also Like