Räddningstjänsten fick snabbt kontroll på källarbranden – senare under kvällen ägnade man sig åt att vädra ut fastigheten…

Eskilstuna: Anlagd källarbrand i flerfamiljshus – boende evakuerades

Strax före klockan halv åtta på måndagskvällen larmades polis och räddningstjänst till stadsdelen Skiftinge i Eskilstuna. Närmare bestämt Eddavägen. Det visade sig handla om en pågående brand i källaren till ett flerfamiljshus.

Väl på plats påbörjades ett arbete med att evakuera de boende ur fastigheten. Räddningstjänsten lyckades så småningom släcka branden.

Senare under måndagskvällen ägnade sig Räddningstjänsten åt att vädra ut fastigheten, och de boende kunde börja återvända till sina lägenheter. Det ska inte ha uppstått några personskador i samband med branden.

Misstänkt mordbrand

Under kvällen spärrades källaren till fastigheten av i väntan på en teknisk undersökning. Polisen misstänker nämligen att branden i Skiftinge på måndagskvällen var anlagd:

– Vi har upprättat en anmälan om mordbrand då vi misstänker att branden var anlagd, säger Polisens presstalesperson, Marcus Anefur.

I nuläget finns dock ingen misstänkt efter källarbranden.

Höga smällar i Skiftinge

Strax före klockan halv fyra natten mot idag tisdag larmades Polisen åter till stadsdelen Skiftinge i Eskilstuna. Det efter att flera boende hade hört höga smällar i området.

Väl på plats började Polisen söka igenom området. Något senare hittade man rester av en fyrverkeripjäs samt en oskjuten fyrverkeripjäs. Man misstänker att detta kan vara de höga smällar som de boende under natten larmat om.

– Utöver detta har vi under kvällen och natten mot idag tisdag haft ärenden om fylleri, viltolycka med rådjur, trafikkontroller, trafikbrott samt diverse andra kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten, men inga grövre våldsbrott har kommit till vår kännedom, berättar Polisens presstalesperson, Angelica Israelsson Silfver under tisdagsmorgonen…

Angelica Israelsson Silfver, Polisen

You May Also Like