Är det så här det kommer att se ut i Eskilstuna på Julafton? Hoppet om en vit Jul lever fortfarande… (Foto: Eskilstuna Kommun)

Eskilstuna: Hoppet om en vit Jul lever fortfarande

Blir det en vit Jul? Frågan kan tyckas banal, men för många är den ändå viktig.

För bara några dagar sedan hade vi ett tjockt snötäcke över Eskilstuna. Nu i veckan försvann dock all snö, och det väldigt fort. Vi har under de senaste dygnen haft temperaturer i Eskilstuna på 7 till 8 plusgrader. Som om det inte vore nog har vi också bjudits på regn. Denna kombination tog snabbt bort det vita och fina snötäcke som vi tidigare fått.

Kan ändå bli en vit Jul

Men det finns fortfarande hopp om en vit Jul. Som prognosen ser ut i nuläget väntas åter kallare temperaturer, och det kan också komma ny snö inom de närmaste dygnen. Till en början kan det handla om blötsnö, eftersom termometern troligtvis kommer att röra sig på båda sidor om nollgradersstrecket. Det snöblandade regnet ser dock eventuellt ut att kunna övergå i mer riktig snö längre fram. I slutet av veckan ser det också ut att mestadels handla om minusgrader.

Flerdygnsprognos för Eskilstuna

Till att börja med kommer temperaturen att börja sjunka redan idag tisdag. Natten mot imorgon onsdag kan termometern hamna på bara någon enstaka plusgrad. Det mulnar också på, och kommer det snö i slutet av veckan så kommer den troligtvis att få ligga kvar, eftersom det mesta talar för minusgrader. Det finns alltså fortfarande goda förutsättningar för en vit Jul.

You May Also Like