Under fredagen håller trafikskolan i Årby Centrum stängt – det går inte att bedriva någon verksamhet i lokalerna just nu…

Eskilstuna: Branden i trafikskolan i Årby fångades på film

Bara veckor efter den våldsamma branden i Eskilstuna Stora Moské har stadsdelen Årby drabbats av ytterligare en brand. Denna gång råder det ingen tvekan om att branden är anlagd. Nattens brand fångades nämligen på film.

Det var strax före midnatt natten mot idag fredag som polis och räddningstjänst larmades till stadsdelen Årby – närmare bestämt Årby Centrum. Det var trafikskolan som brann. Det fanns stor spridningsrisk, men Räddningstjänsten lyckades snabbt få branden under kontroll, och en stund efter midnatt bedömdes branden som släckt. En intilliggande livsmedelsbutik drabbades av en hel del rök.

Fångades på film

Enligt Polisen ska händelsen ha fastnat på film av övervakningskameror som sitter uppsatta i Årby Centrum. Flera gärningspersoner ska ha krossat ett fönster till lokalen och sedan tänt på. Och enligt Polisen är nattens händelse specifikt riktad mot just trafikskolan. Något som Polisen nu undersöker närmare.

Under fredagen sker en teknisk undersökning av brandplatsen. Polisen har än så länge inte gripit någon efter nattens brand mot trafikskolan i Årby. Man jobbar nu vidare med ärendet – dels med materialet från övervakningskamerorna, och dels med fortsatta vittnesförhör. Brottsrubriceringen är fortsatt mordbrand. I övrigt vill Polisen i nuläget inte kommentera ärendet närmare. Bland annat vill man inte säga huruvida det skulle kunna finnas någon känd hotbild mot just denna trafikskola.

Läs också:

Eskilstuna: Trafikskola i Årby utsatt för mordbrand i natt

Årbyskolan i Eskilstuna inför passersystem för eleverna

You May Also Like