Inringat med rött, skylten och avstängningsventilen – klicka på bilden för full storlek… (Foto: Rolf Waltersson)

”Det är dom små, små detaljerna som gör det …”

Jag tog en liten promenad med kameran runt ån i Eskilstuna centrum. Jag riktade in mig på de små detaljerna man ”normalt” inte lägger märke till.

Och om man lägger märke till dem, så tycker man kanske inte de är värda att fotografera.

Egentligen hade jag inte tänkt kommentera bilderna. De får tala för sig själva. Men jag gör två undantag. Det ena är gjutjärnsskylten på hushörnet med 0,90 och en pil som visar 1,35 till vänster.

Gjutjärnsskylt som visar anstånd till avstängningsventil för vatten.

Det är en gammal variant av skylt som visar att 0,90 meter ut från hushörnet och 1,35 meter till vänster finns en avstängningsventil för vatten. Det är för att man ska kunna hitta ventilen när den är övertäckt av snö, sand, löv eller annat. På en av bilderna har jag ringat in med rött både skylten och avstängningsventilen.

Numera tror jag att de flesta brunnar, avstängningsventiler för vatten och annat är koordinatsatta så att man snabbt och enkelt kan hitta dem med hjälp av GPS.

Det andra är den lilla skylten med texten ”Denna byggnad skyddas mot brand av Ericsson Automatiskt brandlarm”. (se lästips)

Vissa små detaljer får tala sitt eget språk. Andra får en mening när man vet lite om bakgrunden – som de här två små skyltarna jag förklarat vad de är till för.

Eller som Povel Ramels visa:

”Det är dom små, små detaljerna som gör det…..”

Lästips:

När det brinner i knutarna – eFOLKET. 17 september 2019

Povel Ramel & Wenche Myhre – Dom små, små detaljerna – YouTube

Rolf Waltersson