Depraverad – skapunk på svenska

Det nya sörmländska soloprojektet Depraverad har precis släppt sin första skiva. Skivan som heter ”Det stinker” har ett omslag som pryds av Kristersson och Åkesson som tittar flirtigt på varandra i symboliska brunblå nyanser. De nio låtarna behandlar flera aktuella ämnen.

Depraverad är ett nytt soloprojekt med fokus på ska, skapunk och punk. Influenserna kommer både från 80-talets och 90-talets skamusik med band som The Specials och Citizen Fish samt ett och annat punkband. Trots dessa influenser har Depraverad ändå ett ganska eget sound.

Musiken är inspelad i det populära programmet Garageband och har man ett vältränat öra kan man kanske höra att blåsinstrumenten inte är äkta men i sin helhet låter det ändå ganska autentiskt. Oavsett så svänger det riktigt bra.

Låtarna handlar om allt från missbruk till familjen Wahlgren och hur vanliga människor faller för den obehagliga högerpopulismen. Det finns en väldigt aktuell relevans i alla texter, som till exempel i Tre minuter på psyk som beskriver hur ett läkarbesök på psykiatrin går till. För läkarna verkar det mesta handla om att förnya recept istället för att faktiskt reda ut någonting.

Vill man ge låtarna en chans finns de att lyssna på gratis på Bandcamp. Depraverad har också en Facebooksida.

You May Also Like