Aktiedrottningen. Den enkla vägen att få pengarna att växa medan du sover. Det är således inte arbetslinjen som gäller.

Den ekonomiska krisen slår blint och skoningslöst

Det finns de som inte längre har råd med privat kock

Det sägs att solen skiner på både fattig och rik. På samma sätt kan den ekonomiska blixten slå ner när man minst anar det – också på både rik och fattig.

En som drabbats av ekonomisk kris är Isabella Löwengrip, kanske mera känd som “Blondinbella”.

En bloggerska som blivit en framgångssaga. Från “ingenting” har hon bloggat till sig ganska så skapliga inkomster och förmögenheter.

Hon är numera både entreprenör, författare, föreläsare och bloggare.

Hon startade tidningen Egoboost Magazine. En tidning som vänder sig till unga kvinnor som vill göra “karriär”. I Egoboost Magazine får man tips hur man “undviker de vanligaste sminkmissarna”.

En annan artikel i Egoboost Magazine bemöter kritik mot skönhetsoperationer:

“Tidningar svartmålar riskerna, men egentligen är det inga konstigheter”… det är “ofarligt med skönhetsingrepp”, konstaterar Egoboost Magazine.

Hon har startar flera företag, bland andra kosmetikaföretaget Löwengrip Care&Color. Det är “skönhetspreparat” som hon lyckats få flera privata apotek att kränga. Bland andra Apoteket Kronan och Apoteket Hjärtat. Att skönhetsmedel säljs på apotek borde väl borga för kvalitet och att det är seriöst?

Hon har gett ut boken Aktiedrottningen, en bok “för dig som vill se dina pengar växa medan du sover”. Alltså så långt från “arbetslinjen” man kan komma.

Hon har av tidningen Veckans Affärer utsetts till “Näringslivets mäktigaste kvinna 2018”.

Hon har tidigare sagt att hon ska bli “Sveriges mäktigaste affärskvinna”.

Men varför nöja sig med det. När hon sommarpratade i “Sommar i P1” i år avslöjade hon:

“Jag har som mål att bli världens mäktigaste näringslivskvinna, och då behöver jag befinna mig i världens största ekonomi”. Målet är nu alltså att flytta till USA.

Förra året köpte Blondinbella, förlåt, Isabella Löwengrip, ett lyxhus på Lidingö. En nätt lite stuga på över 350 kvadratmeter som kostade cirka 30 miljoner.

Men, nu har som sagt blixten slagit ner i den blonda hårsvallet. Affärerna har helt plötsligt börjat gå knackigt. Pengarna strömmar inte längre in som tidigare. De strömmar inte ens in “när hon sover”.

Hon har tvingats rätta munnen efter matsäcken. Hon berättar nu på sin blogg om de uppoffringar hon tvingas göra. Bland annat att hon tvingats sparka sin kock.

Hon har tidigare haft en kock som stått där med maten serverad när hon kommit hem efter dagens slit. Något som hon nu alltså tvingas avstå från.

Undrar hur det blir med morgonsminkningen?

“Tidigare har jag fått hjälp med att lägga mitt smink på morgonen så att jag kan göra annat under tiden, som att ta telefonmöten eller svara på mail, och då får jag tid till annat”, berättar hon i en intervju.

Först tvingas leva utan sin privata kock. Sedan kanske tvingas sminka sig själv på morgonen. Det ryktas om att till och med lyxvillan på Lidingö måste säljas.

Ska driftiga och kreativa människor som till och med drar in pengar “medan de sover” tvingas till sådana uppoffringar.

Vart fan är Sverige på väg?

Rolf Waltersson

You May Also Like