Man tar själv hand om det skräp man samlat in…

Dags för Skräpplockardagar i Eskilstuna

Varje vår deltar Eskilstuna Kommun i Håll Sverige Rents Skräpplockardagar. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp – både för att göra sin närmiljö lite finare, men också för att visa att nedskräpning inte är okej.

Alla som vill delta är välkomna att anmäla sig till Skräpplockardagarna. Man tar själv hand om det skräp man samlat in. Det ska sedan sorteras, och det är extra bra om det går att återvinna exempelvis pappersförpackningar, glas, metall, plast osv. Det kan man sedan åka iväg med till någon av återvinningscentralerna i Eskilstuna.

Håll Sverige Rent

Håll Sverige Rent (HSR) är en icke-vinstinriktad stiftelse, bildad 1983 av Naturvårdsverket och Returpack och som genom opinionsbildning verkar mot nedskräpning, för återvinning och ökad miljömedvetenhet. HSR har sina rötter i kampanjen Håll Naturen Ren som startades redan 1962 på initiativ av Naturskyddsföreningen.

Den som är intresserad av att hjälpa till under Skräpplockardagarna, i Eskilstuna eller någon annan kommun i landet, kan anmäla sitt intresse via denna länk.

Lycka till!

You May Also Like