– En avveckling är alltid ett tråkigt beslut, både för medlemmar och medarbetare, säger Meta Persdotter, vd för Coop Butiker & Stormarknader…

Coop lägger ner fem butiker i landet – 55 medarbetare berörs

Matkedjan Coop har beslutat att lägga ner fem butiker på olika platser i landet. Bristande lönsamhet sägs vara anledningen. Det uppger Coop i ett pressmeddelande.

Det handlar om två butiker i Norrköping, en i Nyköping, en i Sundbyberg och en butik på Skärholmen i Stockholm. Butikerna kommer att stänga den 31 januari, meddelar Coop i pressmeddelandet. De fem butikerna går med förlust, och Coop ser inte att utvecklingen går att vända inom en överskådlig tid.

– Att fortsatt täcka underskott och investera i en butik som uppvisar förlust under en längre period skulle inte vara ansvarsfullt, säger Meta Persdotter, vd för Coop Butiker & Stormarknader.

55 medarbetare berörs

55 medarbetare berörs av beslutet. Personalen har informerats och fackliga förhandlingar har inletts för att utreda om omplacering kan erbjudas, eller om varsel kan bli aktuellt, står det att läsa i pressmeddelandet.

– En avveckling är alltid ett tråkigt beslut, både för medlemmar och medarbetare, säger Meta Persdotter.

Meta Persdotter.

Eskilstuna berörs inte

I nuläget berörs inga Coop-butiker i Eskilstuna. Dock har flera Coop-butiker avvecklats i Eskilstuna under senare år – bland annat i stadsdelen Hällbybrunn. Sist ut i raden att stänga var Coop i Årby Centrum.

På bilden ser vi Coop-butiken i Skogstorp Centrum i Eskilstuna – denna butik påverkas dock inte i nuläget.

Läs också:

Coop-butiken i Årby i Eskilstuna lägger ner

You May Also Like