Platsen spärrades under natten av för en teknisk undersökning och Polisen utreder i nuläget det hela som mordbrand…

Brandattentat mot villa i Eskilstuna i natt

En villa i Eskilstuna utsattes under natten mot idag söndag för ett brandattentat. Flera personer befann sig i bostaden vid attentatet, ingen ska dock ha skadats fysiskt enligt uppgift.

Det var strax efter klockan ett i natt som larmet nådde SOS om en explosion i villaområdet Mesta i Eskilstuna. Polis och räddningstjänst ryckte då ut till det aktuella området.

– Det har inträffat vad som kan kallas för någon form av attentat riktat mot de boende på adressen, säger Polisens vakthavande befäl, Erik Creutz.

Oklart angående hotbild mot de boende

I samband med attentatet skadades ett fönster. Räddningstjänsten har under natten arbetat med att ventilera ut rök från villan. Platsen spärrades under natten av för en teknisk undersökning och Polisen utreder i nuläget det hela som mordbrand. Polisen vill dock inte gå in på huruvida det skulle finnas någon känd hotbild mot någon av de boende i villan.

Polisen har under natten mot idag knackat dörr och undersökt om det eventuellt finns övervakningskameror i området. I nuläget finns dock ingen gripen efter nattens attentat. Den drabbade villan uppges ha fått begränsade skador. Ingen person ska ha kommit till fysisk skada.

Läs också:

Anlagd brand i Vilsta industriområde i Eskilstuna

You May Also Like