Ge folket vad folket vill ha – “Expertens test: Här är godaste kändisvinerna”

Jag brukar raljera över de stora tidningsdrakarna och deras löpsedlar. Det är ju löpsedlarna som är det fetaste lockbetet.

Idag, 16 september, är det årsdagen då Irans moralpolis fängslade och mördade den kurdiska kvinnan Mahsa Amini för att hon burit sin huvudduk, hijab, lite slarvigt.

Då toppar Aftonbladet löpsedeln med:

“Test: Här är bästa och sämsta kändisvinerna”

Även tidningens förstasida har bilder på några kändisar och texten; “Expertens test: Här är godaste kändisvinerna”.

Inne i tidningen är det sedan ett helt uppslag, två helsidor, där man presenterar resultatet.

Eftersom artikeln är låst kan jag avslöja den värdiga vinnaren och den stora förloraren. Ni som är totalt ointresserade, liksom jag, kan skrolla förbi.

Av ett 30-tal testade viner är segraren Lena PH, “Sveriges popdrottning”, den enda kändisen som får full pott. 5 plus, +++++, för sin “Klassiskt krämiga och lättsamma cava. Här är alla smakerna på plats – mogna äpplen, lite nötter, pigga syror och mjuka bubblor. Bara att poppa utan att det gör ont!”.

Bottennapp med ett enda ynka + får våran barfota mysfarbror Ernst Kirsteiger för sitt bubbel. “Ett vin som prissänkts då det inte sålts tillräckligt bra”.

Sveriges mediakåtaste familj finns också med, Men de hamnar i medelklassen. Mamma Pernilla får tre +++ för sitt “Schlager + bubbel = sant”.

Dottern Bianca får bara två ++ trots expertens kommentar; “Bianca kan mer än bara smink”.

Även popsnöret och “ambassadören” för ett casinospelbolag, Måns Zelmerlöw, finns med på vinlistan. Han får tre +++ för sitt vin som smakar “mariekex”.

På tal om årsdagen för mordet på Mahsa Amini har Aftonbladet faktiskt ett inslag. Det är på kultursidan där Shora Esmaillan skriver ett viktigt inlägg under rubriken; “Kvinnorna i Iran har övervunnit sin rädsla”. (se lästips)

Men på Aftonbladet är man medveten om att kultur och kultursidan bara är till för att tillgodose “kulturelitens” krav och inget som “vanligt folk” intresserar sig för.

Därför finns det nog inte “på kartan” att ha “Kvinnorna i Iran har övervunnit sin rädsla” på löpsedeln.

I papperstidningen har samma artikel rubriken; “Konsten håller liv i kampen för frihet”.

PS. Kan lägga till att Aftonbladet idag har SJU helsidor “Kungligt”, om kungens 50 år på tronen.

Men på löpsedlarna överlät man åt kollegan/konkurrenten Expressen att ta hand om ämnet kungligheter.

Lästips:

Rolf Waltersson

You May Also Like