Bonuspoängen till Smederna

Igår tisdag den 2 juli var det dags för hemma-matchen för Eskilstuna Smederna. Dom körde mot Kumla Indianerna. Vädret var perfekt, lite sol som tittade fram mellan molnen och temperaturen runt 20-22 grader. Publiksiffran var 3229 personer.

Det var returmötet mellan dessa två lag. Förra matchen vann Eskilstuna Smederna med 47-43 i Kumla. Så dagens matchen skulle avgöra vilket lag som skulle få bonuspoängen.

Matchen började med en femetta till Smederna i första heatet och Indianerna tog 4-2 i andra heatet. Men Smederna var det bättre laget denna kväll. Dom tog många heatsegrar och det gjorde att dom drog iväg i poängplockandet. Indianerna hade ingen chans till att kunna plocka in poäng och komma ifatt.

Banans skick denna kväll var lite under kritik. Flera av förarna fick res med cyklarna. I heat 4 vurpade Alexander Woentin och Ludvig Lindgren på grund av banans skick. Det blev en omstart utan Woentin, men Smederna vann ändå det heatet genom Przemyslaw Pawlicki. Men ju längre matchen pågick så fick banpersonalen bättre ordning på banan.

Eskilstuna Smederna tog hem segern och bonuspoängen denna kväll.  Bästa poängplockare i vardera lag var: Andzejs Lebedevs, Smederna, 13+1 och Anders Thomsen, Indianerna, 9.

Eskilstuna Smederna  53

 1. Fredrik Lindgren – 10+2
 2. Andzejs Lebedevs – 13+1
 3. Michael Jepsen Jensen – 10+1
 4. Adrian Miedzinski – 7+1
 5. Przemyslaw Pawlicki – 4
 6. Alexander Woentin – 1
 7. Pontus Aspgren – 8

Kumla Indianerna  37

 1. Kenneth Bjerre – 8+1
 2. Anders Thomsen – 9
 3. Chris Holder – 5+1
 4. Krystian Pieszczek – 3
 5. Vaclav Milik – 7
 6. Joel Andersson – 1
 7. Ludvig Lindgren – 4

Övriga resultat från elitserien:
Masarna – Västervik  45-45
Dackarna- Rospiggarna 47-43
Piraterna – Vetlanda 43-46

På torsdag den 4 juli körs det två matcher:
Västervik – Lejonen
Indianerna – Dackarna

Text: Tina Sandberg
Bilder: Håkan Segerberg

You May Also Like