foto Tommy Andersson.

Blev det bra?

I går fredag 16 november 2018 var jag förbi Fristadstorget på morgonen. En lite kulen morgon, folk hastade till jobben.

EN solig dag i september 2013 var jag också här, och tog några bilder. Då höll man som bäst på med att riva upp det gamla torget.

Passade på igår också, stannade upp och såg ut över torget, tog några bilder.

Jag frågade en man i medelåldern om hur han tyckte torget blivit?

– Nja, jag tycker det är rätt ödsligt, sterilt. Det hade gärna fått vara ett antal träd planterade som skulle kunna få växa till ansenlig storlek och under vilka man skulle kunna få skugga varma dagar. Jag kommer ihåg när det fanns stora pilar kring fontänen och det tyckte jag var trevligt. Att det inte finns någon riktig torghandel är ju också ett aber. Och nu när torget blev så stort, utan trottoarkanter och gator.

Text & Bilder: Tommy “Bimman” Andersson

You May Also Like