På parkeringen till köpcentret Tuna Park i Eskilstuna blev en kvinna under torsdagseftermiddagen tvingad ur sin bil av en man som sedan stal bilen…

Eskilstuna: Biltjuv tvingade kvinna ur bil och stal den

Polisen larmades sent under torsdagseftermiddagen till Tuna Parks köpcentrum i Eskilstuna. En kvinna hade på platsen tvingats ur sin bil av en man som sedan körde från platsen i den stulna bilen.

– Kvinnan skadades inte fysiskt. Rättsläget är tillgrepp av fortskaffningsmedel. Fler misstankar kan tillkomma, säger Polisens presstalesperson, Johnny Gustavsson.

I USA brukar detta tillvägagångssätt kallas “carjacking”, ungefärligt översatt till svenska “bilrån”. Men denna formulering har Polisen alltså valt att inte använda i det aktuella fallet.

Polisen vill ha hjälp

Polisen vill gärna ha hjälp av allmänhetens vakande ögon. Ser man bilen ska man kontakta Polisen.

– Det handlar om en svart Nissan Juke av årsmodell 2013, berättar Johnny Gustavsson.

Kvinnan ska inte ha känt igen mannen som stal bilen. Brottsrubriceringen är alltså tillgrepp av fortskaffningsmedel, men fler misstankar kan tillkomma under utredningens gång, enligt Johnny Gustavsson.

Ännu en anlagd bilbrand i Eskilstuna

Vid halvtiotiden på torsdagskvällen larmades polis och räddningstjänst till Sankt Johannesgatan i centrala Eskilstuna. På platsen brann en personbil.

– Flera vittnen har sett någon slå sönder rutan till bilen för att sedan kasta in ett brinnande föremål, berättar Polisens presstalesperson, Johnny Gustavsson.

Polisen har ingen misstänkt efter torsdagskvällens bilbrand.

Johnny Gustavsson, Polisen.

Läs också:

Anlagd bilbrand i Viptorp i Eskilstuna i natt

You May Also Like