Det blev en dramatisk morgon vid Nybron i centrala Eskilstuna…

Bilist körde ner i Eskilstunaån under tidiga torsdagsmorgonen

Strax efter klockan sex på torsdagsmorgonen larmades polis och räddningstjänst till Nybron i centrala Eskilstuna. En personbil hade där av okänd anledning kört ner i Eskilstunaån. Bilens lysen kunde under de mörka morgontimmarna ses nere i vattnet.

Larmet om bilen i ån skapade stort pådrag vid Nybron på Hamngatan med både polis och räddningstjänst. Till en början visste man inte med säkerhet huruvida det fanns människor kvar i bilen.

Inga personskador

– Föraren lyckades oskadd ta sig upp ur bilen och uppgav att han var ensam i fordonet, berättar Polisens presstalesperson, Johnny Gustavsson.

Bärgades under morgonen

Bilen bärgades upp ur vattnet under torsdagsmorgonen och ska nu dokumenteras för att finnas med i bedömningen om rättsläget i ärendet.

– Bilen kom enligt uppgifter från Smörtorget och färdades i riktning mot Nybron, och olyckan inträffade efter kurvan, säger Johnny Gustavsson.

Här på Hamngatan i centrala Eskilstuna var olyckan under den tidiga torsdagsmorgonen ett faktum, och bilen körde av okänd anledning ut på kajen och ner i vattnet…

You May Also Like