Den tragiska dödsolyckan inträffade på E20 i Eskilstuna sent på söndagskvällen…

Kvinna avled efter krock med älg på E20 i Eskilstuna

Sent på söndagskvällen inträffade en viltolycka på E20 i Eskilstuna. En personbil hade mellan Årby och Svista kört på en älg. Älgen blev efter det liggande på vägbanan, varpå ytterligare en personbil körde på älgen.

Två personer färdades i det första fordonet, varav en av dem, en kvinnlig passagerare i 60-årsåldern, senare avled av sina skador på sjukhus. Passageraren, en man i 60-årsåldern, skadades ej allvarligt. Personen i fordonet som körde på älgen i det andra skedet, en man i 80-årsåldern, transporterades till sjukhus med lindrigare skador.

Anhöriga underrättade

– Vi handlägger ärendet som utreds enligt sedvanlig rutin vid dödsfall. Ärendet rubriceras förvisso som vållande till annans död – det för att kunna genomföra de utredningsåtgärder som krävs. Ingen misstänks dock för något brott i samband med söndagens händelse, säger Polisens presstalesperson, Marcus Anefur.

Anhöriga är underrättade.

E20 var efter olyckan avstängd mellan Årby och Svista i samband med räddningsarbete. Vid elvatiden på söndagskvällen ska vägen dock ha öppnats igen. Älgen dog på platsen.

You May Also Like