Hur fungerar hon? Vad driver Ebba Busch egentligen? Det och annat vad gäller Busch och KD har förbryllat insändarskribenten Evalisa Forshell från Höör.

Att leva som man lär

Skribent: Evalisa Forshell

Nog vill man väl att ens politiska företrädare skall leva som dom lär? För mig känns det konstigt att just Kristdemokraterna har en person som Ebba Busch som partiledare, de åsikter hon förmedlar tycks väldigt långt från de kristna värderingar man kunde vänta sig att detta parti står för.

Kristna värderingar

Vad tycker egentligen partiets alla medlemmar om att ha en partiledare som festar runt i pandemitider, som uppenbarligen inte tycker att det som gäller andra också måste gälla en själv, som glider ordentligt på sanningen i sin argumentation, som vill ha hårdare straff, som argumenterar “Vi har 100 000 våldtäkter i Sverige, så stoppa invandringen!” Hur kan en partiledare med förment kristna värderingar argumentera så? Jag förstår inte.

Dags för namnbyte

Och hur kan ett kristet parti stå för en sådan politik? Är det numera OK att ljuga, att överdriva och låta det viktigaste vara att vara rapp i käften för att vinna en debatt? Inte är Kristdemokraterna särskilt kristna i sin framtoning längre, kanske är det dags att byta namn. Kanske göra som Moderaterna och kalla sig “Nya Kristdemokraterna”, eller kanske “Moderata Sverigedemokrater”, eller …

Som en bulldozer

Ebba Busch går fram som en bulldozer och har uppenbarligen inte förstått att hon borde vara en förebild och att ett partiledarskap, ja egentligen alla politiska förtroendeuppdrag, också innebär ett ansvar. Och hur kan hon leva och debattera på ett sätt, och samtidigt hävda att hon för en politik med kristna värderingar? Denna diskrepans får mig att undra över varför hon är politiker över huvud taget. För visst är man politiker för att man har en ideologisk övertygelse och vill arbeta för att genomföra denna ideologi? Går Ebba Busch någonsin till botten i sig själv och funderar över vad hon gör och varför? Eller kör hon bara på för hon tror det skall leda till fler röster? Vilka är då hennes egentliga drivkrafter? Makt, pengar, ära? Jag förstår inte.

Tappar väljarstöd

Kristdemokraterna minskar sitt väljarstöd och var i senaste Demoskopmätningen (juli 2020) nere i under 6%. Man kan bara hoppas att allt fler sympatisörer tröttnat på partiledarens och därmed hela partiets hyckleri och dubbelmoral. Finns det över huvud taget något existensberättigande för ett politiskt parti som tappat bort sina ideologiska grundvärderingar och inte lever som det lär? I så fall förstår jag ingenting.

Men Guds vägar lär ju vara outgrundliga …

Evalisa Forshell

Senaste artiklarna av
Evalisa Forshell

You May Also Like