Våldsvågen i Eskilstuna tycks fortsätta – natten mot idag fredag har Polisen fått jobba med både mordbrand och rån. På bilden ser man resterna av det som tidigare var ett omklädningsrum på Torshargs Idrottsplats i Torshälla…

Anlagd brand i Torshälla – och ännu ett personrån i Eskilstuna

Cirka klockan halvtvå natten mot dag fredag larmades polis, räddningstjänst och ambulans till idrottsplatsen Torsharg i Torshälla. Det med anledning av en brand i ett omklädningsrum.

Väl på plats kunde man konstatera att det även brann i en fristående container.

Byggnaden ska enligt uppgift ha bestått av omklädningsrum, kök och dusch. Räddningstjänsten fick stanna kvar på platsen och arbeta med branden hela natten. På morgonen, när tidningen eFOLKET:s reporter är på plats, är Räddningstjänsten fortfarande kvar och jobbar med eftersläckning, och det ryker ur det som än gång var en byggnad. Räddningstjänsten räknar med att vara kvar på platsen fram till lunchtid idag fredag.

Polis har också varit på plats, och en anmälan om mordbrand kommer att skrivas nu under fredagen. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

Personrån i Skiftinge

Cirka klockan halvtolv under torsdagskvällen larmades Polisen till stadsdelen Skiftinge i Eskilstuna. Det med anledning av att en man i 20-årsåldern blivit utsatt för ett rån utomhus en stund tidigare.

– Tre maskerade gärningsmän ska ha visat upp ett vasst föremål och på så sätt hotat till sig ägodelar, så som mobiltelefon och bankkort, berättar Polisens presstalesperson, Angelica Israelsson Silfver.

Polisen var under kvällen och natten mot idag fredag på plats och pratade med rånoffret och sökte också av närområdet i Skiftinge.

Angelica Israelsson Silfver, Polisen.

– I nuläget har ingen person gripits i detta ärende, säger Angelica Israelsson Silfver.

En anmälan om rån kommer att skrivas nu under fredagen. Ingen person ska ha skadats fysiskt i samband med händelsen i Skiftinge.

Flera rån på kort tid

På kort tid har nu flera personrån ägt rum i Eskilstuna, där några av dem har bestått av fysiskt våld.

Läs också:

Våldsamt personrån i Årby i Eskilstuna

You May Also Like